Referenties

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 15 reviews
by Gerarda on
workshop zelfverdediging

Gisteren volgde ik samen met mijn dochter de workshop zelfverdediging voor vrouwen.
Dank je wel voor de fijne workshop; we hebben er veel van opgestoken.
Ik vond het heel erg fijn om samen met mijn dochter te doen en gun het alle moeders van puberdochters.

by Mirjam Cuijpers - Sanders on
Workshop Geef je lichaam zijn kracht terug Oktober 2018

Het is zeer de moeite waard om de workshop " Geef je lichaam zijn kracht terug" te volgen. De combinatie Qigong- en Backmitra-oefeningen sluit goed op elkaar aan en vormt een mooi geheel. Er is een goede en gemoedelijke sfeer en beide instructeurs geven duidelijke uitleg en demonstratie van de oefeningen. Voldaan, met een goed gevoel en met nieuwe kennis ga je huiswaarts. De workshop is zelfs voor een herhaling geschikt.

by Teun Smulders on
Workshop rugklachten

De workshop Rugkracht is een aanrader voor iedereen die zijn of haar eigen gezondheid serieus neemt.

De naam van de cursus suggereert dat deze specifiek rugklachten ten goede komt, maar het effect reikt veel verder.

De verfijnde Tai Chi basisoefeningen zijn een 'meditatie in beweging', verhogen het bewustzijn met betrekking tot je eigen lichaam en dragen bij aan een betere doorstroming van de energie daarbinnen. Dat doet goed. De BackMitra oefeningen zijn daarop een waardevolle aanvulling voor iedereen, en in het bijzonder voor hen die met rugklachten kampen. De cursus wordt gegeven door twee kundige, door de wol geverfde instructeurs die niet alleen weten waarover ze het hebben, maar bovendien mildheid, rust en positiviteit uitstralen. Dit alles in een rustige en sfeervolle ambiance, midden in de natuur, samen met mensen die het ook belangrijk vonden om verder aan zichzelf te werken ! Als deelnemer voelde ik me bevoorrecht!

by Emmy Claessens on
Tai Chi

Tsafi is een prima kerel die zijn lessen heel serieus neemt.Hij kan de oefeningen prima overbrengen. Is heel fijn om op een rustige manier alles door te laten stromen door heel je lichaam. Als je de oefeningen regelmatig doet , dan ga je het zeer zeker merken dat het goed is voor je lichaam. Is geschikt voor jong en oud en zeker een aanrader dus om bij Tsafi op les te gaan!!

by Lies Bossenbroek on
Workshop rugklachten

Afgelopen zaterdag heb ik bij Tsafi de Workshop "rugklachten" gevolgd en ik kan alleen maar zeggen: een absolute AANRADER!! "Een cadeautje aan mezelf"! Het was een geweldige ervaring om 3 uur met Tai Chi/Qigong aan de slag te gaan. De rust die Tsafi uitstraalt, de fijne uitleg en de ontspannen sfeer die hij, net als in de lessen, weet te creëren, maakten er een heel bijzonder middag van! Op een ontspannen manier waren we heel intensief bezig, waarbij vooral mijn geest tot rust kwam. De oefeningen werden steeds goed uitgelegd en begeleid door Tsafi, die altijd voor ieder individu net even die tip of correctie heeft, waardoor je de oefening optimaler kan doen en oefenen. Tijd en "buitenwereld" vervaagden en toen de afrondende oefening werd ingezet had ik het gevoel dat we nog lang niet aan het eind van de middag konden zijn. Een heel bijzondere ervaring! De fijne sfeer kreeg een extra bijzonder tintje door de pauze, waarin Judith ons op kamillethee en op heerlijke, zelfgemaakte, cupcakes trakteerde! De evaluatie was prettig en zinvol en gaf ons de gelegenheid langzaam af te schakelen! Met een mapje vol foto's van de oefeningen, een zakje kamille thee om thuis van na te genieten en een hoofd en lijf vol ervaringen ging ik naar thuis. Een versnelling lager dan waarmee ik gekomen was! En dat rustige, ontspannen gevoel hield ook de volgende dag nog aan! Ik hoop dat er nog vele workshops zullen volgen!

by Peter Geraerts on
Goed Gevoel & Fit

Tsafi Nelken is een sympathieke man en leraar die heel relaxed overkomt. De lessen Tai Chi & Qigong worden in een ontspannen sfeer gegeven. De primaire doelen van de oefeningen zijn het vrijmaken van de energiebanen en de meditatieve aspecten. Interessant is ook dat Tsafi de martiale oorsprong van de oefeningen demonstreert. Wat voor mij ook belangrijk is dat de sfeer in de groep zo goed is. Dat is voor een groot deel te danken op de manier waarop Tsafi les geeft: met respect voor eenieder en hij stimuleert vooral wat goed gaat. Tai Chi & Qigong leren is niet gemakkelijk, maar na elke les ga ik fit en met een goed gevoel naar huis.

by Leon Deckers on
Ongedwongen, ontspannend en leerzaam

Voor mij is Tsafi `n prima leraar die op `n prettige, ongedwongen manier alle facetten van Tai Chi / Qigong belicht.
Het betreft de beweging zelf maar tevens de uitleg van het fysieke ,het energetische, het martial art gedeelte en ook het meditatieve stuk.
Hij weet ook vaak nieuwe dingen naar voren te brengen wat het , interessant maakt.
Ik heb nu zo`n 2 jaar les bij Tsafi en waardeer het dat hij steeds zo enthousiast is over en ook tijdens de lessen, wat mijzelf ook motiveert om thuis te oefenen en de dingen in m`n leven in te passen, prima keuze !

by Tiny Teeuwen on

Ik volg nu 11/2 jaar les bij Tsafi, nadat ik eerst elders les heb gehad een paar jaren. Ik ervaar Tsafi als een heel inspirerende en enthousiaste en symphatieke leraar. Zijn lesstijl is heel prettig:
positief en ondersteunend. Niet alleen zeggen wat je niet goed doet, maar eerst wat er wel al goed gaat. Dit vertaalt zich terug naar de sfeer van de groep. Er zijn wel eens wisselingen, maar de sfeer onderling blijft altijd heel plezierig ontspannen en gemotiveerd.
De insteek van Tsafi is als eerste het profijt, dat je van de oefeningen voor je gezondheid hebt. Zorgen dat alles in je lichaam goed stroomt.
Leren hoe je blokkades kunt opheffen, waardoor alle verkeerde stoffen in je lichaam kunnen worden afgevoerd. Daartoe krijgen we een breed scala van oefeningen en stijlen: chi qong, tao yin, oefeningen gericht op de 5 elementen(aarde, water, vuur enz) afhankelijk van het seizoen, meditatieve oefeningen. De tai chi oefeningen van de vorm worden in verschillende stijlen aangeleerd om de basis goed te pakken te krijgen:
Als chi qong oefening en zoals je de vorm loopt. Tevens wordt van elke oefening ook het martiale(toepassing bij een gevecht) aspect gedemonstreerd, zodat je weet waar het voor bedoeld is. Dit helpt je weer bij het beter uitvoeren van de vorm, omdat je daardoor een duidelijker beeld erbij heb. Daarnaast vaker ook met pushing hands, waardoor je de essentie van de oefening en het bewegen vanuit je onderste dantien(buik) goed kunt oefenen. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling bij de oefeningen.
Het blijft een uitdaging om taichi goed te beoefenen en het vooral ook in volledige ontspanning te kunnen doen. Je raakt niet uitgeleerd. Ik merk, dat het me lichamelijk goed doet. Ik ben spanning kwijtgeraakt uit het lichaam. Mijn houding is verbeterd (je leert goed recht staan), ik beweeg bewuster en meer vanuit de buik. Bij blessures krijg ik deze door oefeningen weer veel sneller weg. En hoe moe (lichamelijk of
geestelijk) ik ook naar een les toe ga, ik kom altijd fitter thuis.

by peter ramaekers on
Tai Chi/Chi Gong lessen

Ik neem met veel plezier deel aan de Tai Chi lessen van Tsafi Nelken. De laatste manden ligt de nadruk op de gezondheidsaspecten door het toepassen van Qi Gong oefeningen. Ik merk onmiddellijk dat de Qi daardoor gaat stromen in mijn lichaam.
Tsafi is een uitstekende leraar die heel professioneel lesgeeft, en ook aandacht besteed aan de achtergronden van de oefeningen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in bewegingsmeditatie en gezondheidseffecten.

by Henk van den Munckhof on
Tai Chi

Tai Chi kun je altijd en overal beoefenen en is voor mij een manier om fit te blijven, mijn spieren te versterken, een goede ademhaling en conditie te hebben, maar ook om geestelijk in balans te blijven in deze soms hectische tijd. Al 3 jaren krijg ik les van Tsafi Nelken, die vol passie en met zijn jarenlange studie Tai Chi in Azië, maar ook in Nederland , dit heel goed en professioneel op ons overbrengt. Zijn lessen zijn altijd boeiend en leerzaam. De lessen zijn zeer afwisselend met ook Qi Gong oefeningen, en een goede theoretische uitleg zodat je snapt wat je aan het doen bent. Mede dank zij jou Tsafi, is Tai Chi voor mij een verrijking in mijn leven. Bedankt voor jou altijd mooie lessen, en zeker een aanrader voor iedereen die zich in Tai Chi wil verdiepen.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»