Natuur workshops en team-uitjes

Ervaar samen met uw vrienden of collega’s een oude Chinese Tai Chi traditie op een mooie sfeervolle locatie in het rustgevende Leudal! Het is een vorm van bewegen die specifiek gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. In China een dagelijkse bezigheid die door iedere werkgever gestimuleerd wordt. Mensen die lekker in hun vel zitten zijn prettig in de omgang, presteren beter, zijn minder ontvankelijk voor ziekte en zijn hiermee een waardevolle partner.
In de basis van de Taichi vindt men het Yin-Yang principe, alsook de vijf elementen van de Chinese geneeskunde (vuur, hout, aarde, water, lucht). Het is een vorm van gelijkmatige lichaamsbeweging om spieren, het skelet en interne organen te versterken en de houding/balans, geestelijke vermogens te verbeteren.
Deze Tai Chi workshops (1,5 uur a 12,50 euro p.p.)  kunnen los geboekt of gecombineerd worden met andere Leudal activiteiten (1,5 uur vanaf 15,00 euro p.p.) zoals:

•    Kanovaren over de Tungelroyse beek.
•    Ayurvedisch koken
•    High tea
•    Workshop vergeten groenten.
•    Kruiden workshop
•    Bourgondische wandeling.
•    Huifkartocht

Als extra optie kan er een gezonde culinaire lunch worden geserveerd met een kop soep en een broodje supergezond a 7,50 euro per persoon incl. koffie en/of thee Minimaal 7 personen per workshop Een kompleet dagprogramma met drie workshops naar keuze inclusief lunch kan u worden aangeboden voor 60,00 euro p.p Een weekend programma met overnachting en een avondvullend programma met zang en/of dans kan u in overleg worden aangeboden vanaf 200,00 p.p.

Thema workshops Tai Chi

Aarde workshop 
Moeder aarde heeft een rijkdom aan verborgen schatten in zich. De aap, beer, tijger, slang, draak en adelaar vertegenwoordigen deze rijkdom. Tai Chi door middel van Qigong; dit zijn basis bewegingen voor de Tai Chi. Maak kennis met deze solide Tai Chi basis Waarin iedere beweging een diepere aardse betekenis heeft. Samen met je collega’s interactief op zoek naar deze diepere betekenis van deze schatten van moeder aarde.
Vuur Workshop
Vuur is een fase van uiterste inspanning, een maximale output van energie. Zoals op ons werk waar vaak veel van ons gevraagd wordt. Een individuele zoektocht naar blessure gevoelige plekken (vuur plekken) in je lichaam. Met welke oefeningen ben jij gebaat? RSI, rug of hoofdpijn er is een remedie voor iedere (werkgerelateerde) kwaal. Bewustwording van deze vuur plekken in je lichaam om hiermee moeiteloos te bewegen helpt blessures voorkomen en/of genezen. Het vuur bereikt zijn hoogtepunt wanneer een zo’n optimaal mogelijke staat van activiteit is bereikt. Collega’s/vrienden zijn hierdoor prettiger in de omgang en presteren beter.
Water workshop
Dit is een workshop met als thema vernieuwing! Geef aan wat uw missie en visie is voor de toekomst en wij verzorgen een workshop voor u op maat. Het water element is verbonden met de nacht, waarin je gedurende je slaap energie opdoet voor de komende dag. Het water element bevat alle aspecten van de continuïteit van het leven (leven, dood en eeuwigheid). Het duidt op het einde van een proces en voorspelt nieuwe kansen en mogelijkheden. Deze aanzet naar verandering geeft de kracht en saamhorigheid voor vernieuwing.
Of geef aan op welke belangrijke innovatie u wilt terugblikken….Het stromende water als evaluatie moment terugkijkend op een project in proces of in de afsluitende fase, waarna het water wordt ingezet als bron van creativiteit van waaruit weer nieuwe ideeën  stromen.
Hout workshop
Het element hout heeft een brede belangstelling en weet anderen tot samenwerking te brengen. Hout is meelevend en welwillend. Het schenkt en ontmoet vertrouwen. De Hout workshop geeft je een  ervaring van de Chi kracht in jezelf in samenwerking met anderen. Pushing hands (tui shou) is een onderdeel van de Chinese interne vechtkunst Tai Chi. Het is een partner-oefening, waarbij je elkaar uit balans probeert te brengen. Het doel van pushing hands is om kwaliteiten als balans, concentratie, structuur, gevoeligheid en ontspanning te ontwikkelen.
Lucht/Metaal workshop
Het element lucht in je leven symboliseert de kracht van het denken. Meditatie in beweging staat centraal. We gaan middels meditatief lopen aan de gang met het rustig maken van de mind; even alle gedachten opzij. Welke gedachten komen voorbij en welke zijn nuttig. Laat de rest los. Een goede manier om even afstand te nemen van een overvolle agenda.

Voor boekingen en informatie neem contact met ons op.