Over ons

Tsafi Nelken

Tsafi Nelken is opgegroeid in Israël en zijn sportieve carrière begonnen als atleet waarmee hij als derde geëindigd is op de Joodse Olympische spelen in 1985.

Als amateur is hij in Israel gestart met het leren van de Tai chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing. Na de verplichte dienstplicht in Israel is hij zich verder gaan verdiepen in deze vorm in Tailand in 1990. Hier heeft hij mogen studeren van de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing.

Met deze ervaring in Tai-chi chuan & Qigong heeft Tsafi in 1995 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho in ruil voor diverse studies o.a. voetreflexmassage. In 2003 heeft Tsafi zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam. De afgelopen 15 jaar heeft Tsafi in Nederland mogen leren van zijn Tai Chi & Qigong grootmeester Jo Weyden en neemt af en toe zijn lessen waar.

 

Judith Spijkerman

Judith heeft een grote liefde voor de natuur waarin mensen, dieren, kunst en cultuur een welkome aanvulling zijn. Op haar 21ste heeft ze dan ook van deze hobby haar werk proberen te maken door vanuit een lokale manege, toeristen van Centerparks in een huifkar van het Limburgse natuurschoon te laten genieten. De baan van haar leven maar erg seizoensgebonden! Hierom is Judith na haar koks opleiding haar loopbaan in de horeca begonnen. Zij heeft in diverse restaurants mogen werken. De laatste functie in loondienst was als chef-kok in een Grand Cafe op het Waterloo plein in Amsterdam in 1992.

Het Waterloo plein met al die markt kraampjes had op Judith een enorme aantrekkingskracht. Een droombeeld waarin zij als wereldzigeuner al reizend haar marktwaar uitstalt om hiermee haar dagelijkse kost te verdienen. Zij begon in 1994 een eenmanszaak onder de naam Taico met kledij uit Tailand en zelf gemaakte sieraden voor de straat verkoop. Vanaf 1996 is hieruit in samenwerking met Tsafi de groothandel in sieraden Ivy-Art ontstaan.

Tijdens haar werkzaamheden in de groothandel is haar passie voor koken nooit op de achtergrond verdwenen en verder ontwikkeld. Naast 17 jaar groothandel is er een tijd voor vernieuwing aangebroken. Het digitale tijdperk heeft vele arbeidsintensieve bezigheden tot een minimum beperkt. Lichaamsgericht en met voeding bezig zijn in en/of met de natuur waarin mensen, dieren, kunst en cultuur centaal staan. Health-Secrets!

 

Health Secrets; Judith Spijkerman