De Falun Gong-oefeningen “Buddha Showing 1000 hands”, is een korte set oefeningen die drie keer achter elkaar wordt uitgevoerd. Alles bij elkaar misschien vijf minuten. Het gaat uit van rekken en ontspannen van het lichaam in diverse houdingen.

Tijdens deze Falun Gong set ga je steeds op je tenen staan (oef zo ver als je kunt iets omhoog) en rek je de armen in de verschillende poses, waardoor je je hele lichaam steeds rekt en ontspant. De gehele set wordt uitgevoerd met de ogen gesloten. Indien je nog niet zo ver bent dat je dit ontspannen en in balans te kunnen doen, hou dan gerust de ogen open. Na verloop van tijd zul je merken dat je stabieler wordt en uiteindelijk de set met gesloten ogen kunt uitvoeren.

Je begint met rekking naar boven, daarna afwisselend naar links en dan naar rechts; Dan gelijktijdig naar links en rechts. Dan drie bewegingen, waarbij de handen schuin naar voren, naar opzij en schuin naar achteren worden gerekt en als laatste met de armen horizontaal, recht naar voren. Na iedere rekking ‘krimpt’ je lichaam ontspannen terug in de Namaste houding, met de handpalmen tegen elkaar voor het lichaam.

Tussen iedere set rusten je handen even op je Dantien en observeer je je lichaam. Waar zit nog wat spanning, hoe is de houding, schouders ontspannen etc. Hoe vaker je de Falun Gong-set doet, hoe soepeler en effectiever hij wordt.

https://health-secrets.nl/blog/