Op zaterdag 15 juli en 7 oktober werden de eerste Tai Chi / Qigong Workshop Rugklachten gegeven door Health Secrets. De compacte zaal van Health & Happines in Roggel was met 10-12 deelnemers goed gevuld. Er waren enkele deelnemers die al Tai Chi en Qi Gong lessen van Tsafi Nelken volgen, maar ook deelnemers die nog nooit met deze vorm van bewegen in aanraking waren geweest. De tweede workshop was zelfs zeer internationaal doordat deelnemers zelfs uit België, Duitsland en Zwitserland kwamen.

Workshop Rugklachten

Tijdens de workshop werd eerst een stuk theorie over de rug en ruggenwervel behandeld. Enig begrip van de werking hiervan is van belang om de bewegingen op de juiste manier uit te voeren. Daarna was het oefenen geblazen… maar zonder hijgende en zwetende deelnemers. Dat is het voordeel van tai Chi en QiGong. Alle bewegingen zijn bijzonder rustig en ontspannen. Nooit overdrijven of over de grens heen gaan, maar er net tegenaan, er net onder blijven. Op die manier wordt het lichaam langzaam gemasseerd, spieren gebruikt die waarschijnlijk nog nooit gebruikt zijn en de ruggenwervel heel langzaam gerekt, gebogen en gestrekt in alle richtingen. Wanneer je (een aantal van) de oefeningen uit de workshop rugklachten regelmatig blijft doen, is de kans groot dat rugklachten tot het verleden behoren.

Workshop Rugklachten Tai Chi / Qigong

Workshop Rugklachten Tai Chi / Qigong

Workshop Rugklachten Tai Chi / Qigong

Workshop Rugklachten Tai Chi / Qigong

 

 

BackMitra

In de tweede workshop rugklachten werd tevens de afwisseling gemaakt met de BackMitra. Dit is een hulpmiddel dat gemaakt is van schuimrubber. Je gaat hier met je ruggenwervel op liggen, waarbij diverse oefeningen met benen en handen worden uitgevoerd. Bij het regelmatig gebruiken van de BackMitra zal het de lichaamshouding verbeteren en de rug versterken. Je rug wordt soepeler en de wervelkolom keert terug naar zijn natuurlijke kromming. Zie voor meer informatie onze pagina over de BackMitra of de website van de fabrikant.

Volgende Workshop Rugklachten is op zaterdag 4 november

Wil je deelnemen aan de volgende workshop, of ken je iemand die er misschien bij gebaad zou zijn, schrijf je dan direct in of stuur de link door.