De oefening “Enkelvoudige Zweep begint met “zithouding” aannemen en het gewicht langzaam verplaatsen naar het linkerbeen, terwijl de rechtervoet naar binnen draait. Het lichaam draait linksom (van 3 uur naar ongeveer 11 uur) . Beide handen gaan naar links, waarbij de linkerhand schuin omhoog gaat tot op schouderhoogte. De handpalm wijst daarbij naar buiten. De rechterhand bevindt zich met de schuin naar binnen gerichte handpalm voor de linkerribben. Kijk naar de linker— hand (afb. 4 en 5) .

 

singel-whip enkelvoudige zweep

Het lichaam draait nu weer naar rechts, tot ongeveer 11 uur, en het gewicht wordt overgebracht naar het rechterbeen. De linkervoet wordt op de tenen naast de rechter geplaatst. Tegelijkertijd wordt de rechterhand in een bocht naar rechts gebracht, tot de arm zich op schouderhoogte bevindt. De handpalm wijst naar buiten. Terwijl de vingers zich buigen en de hand naar beneden ” klapt “‘ (er ontstaat een rechte hoek) beweegt de linkerhand zich (met de palm naar binnen) in een bocht voorbij de buik tot voor de rechterschouder. Kijk naar de linkerhand (afb. 6 en 7), waardoor de beweging enkelvoudige zweep ontstaat .

singel-whip

Het lichaam draait nu linksom naar 10 uur, terwijl de linkervoet een pas in de richting 9 uur doet. De linkerknie buigt daarbij iets door. Terwijl het gewicht aldus naar het linkerbeen wordt verplaatst, draait men de linker handpalm naar buiten. De vingertoppen bevinden zich op ooghoogte, de elleboog is enigszins gebogen. Nu naar voren stoten en kijken naar de linkerhand (afb. 8 en 9) . En nogmaals herinneren wij u eraan, dat het bovenlichaam rechtop en de taille ontspannen dienen te blijven. De elleboog moet iets naar beneden gebogen zijn. De schouders niet optrekken.
De linker handpalm draait zich op het moment waarin de linkerhand naar voren stoot. Maar niet snel en abrupt draaien! In de eindpositie kijkt u ongeveer in de richting van 9 uur. Einde van de Enkelvoudige zweep.
singel-whip